BRAVO fall-prevention

Iedere 5 minuten valt er een oudere dusdanig dat behandeling nodig is. Het BRAVO-valpreventiesysteem schat het risico op vallen in, dit is belangrijk voor tijdige en gerichte interventie om vallen te voorkomen. Het systeem is een initiatief van het Digital Life Centre.

De opdracht

Ontwerp een interface voor de gebruikers van het BRAVO-valpreventiesysteem, de gebruikers zijn senioren en thuiszorgmedewerkers. De interface moet de senior motiveren actie te ondernemen als het systeem een waarschuwing geeft en de thuiszorgmedewerker moet geïnformeerd worden de scores van de cliënt zijn. De interface moet een positieve uitstraling hebben en gemakkelijk te gebruiken zijn.

De aanpak

Het proces begon met het doen van onderzoek naar de gebruikers en valpreventie. Na het onderzoek heb ik drie concepten bedacht en heb ik prototypen gemaakt om deze te testen. Na het valideren is het concept gekozen wat het beste bij de doelgroep aansluit. Dit gekozen concept is doorontwikkeld met meerdere iteraties, het prototype is uitgebreid getest met de doelgroep. Het concept en de prototypen zijn te zien in de video’s hieronder.

Concept video

Prototype thuiszorg

Prototype senioren

Terug naar portfolio